Досега необјавени фотографии од времето на Сталин, направени од депортиран шпиун

Додека СССР беше зафатен со обновата по Втората светска војна, Американецот Мартин Манхоф слета во Москва со куфер полн со најнова опрема за фотографирање - и со солидни вештини за нејзино користење. Мартин патувал низ Русија со железница и честопати бил придружуван од неговата сопруга Јан, која ги запишала своите сеќавања во писмена форма. Во 1954 година, две години по пристигнувањето, Мартин Манхоф бил протеран од СССР за "шпионирање". По неговото протерување во САД, сликите на Манхоф биле скриени во 'шкаф' повеќе од 60 години. Оваа година, по смртта на Манхоф, овие свежи, живописни слајдови на Советскиот живот беа повторно откриени од историчарот Даглас Смит.