Погледнете како Ирма го 'збриша' островот Сент Мартин

Додека ураганот Ирма патувал кон Флорида, негова попатна станица биле Карибите каде најпогоден бил островот Сент Мартин. Погледнете го ужасот и пустошот кој Ирма го причини на овој прекрасен остров. Островот Сент Мартин е поделен на два дела, контролирани од владите на Франција и Холандија. Ројтерс го цитира холандскиот премиер Марк Руте како изјавувајќи дека Ирма предизвика "огромна штета" и дека островот засега бил недостапен.