Остатоците кои Ирма ги остави на Карибите и Југоисточна Америка

Деновите ураганот Ирма предизвикаа хаос низ Карибите и неколку американски држави, поради што владини претставници и жители почнуваат да ја проценуваат широко распространетата штета, која очигледно е преголема. За некои Карипскиот остров Сент Мартин е комплетно уништен. ФЕМА објави дека 25 отсто од сите домови во Флорида Кејс ('Florida Keys' - архипелаг на Флорида) биле уништени, додека 65 отсто биле значително оштетени.