Фотографии од карневалите ширум светот

Сезоната на карневали веќе започна низ Европа и Америка, а големиот и најпознатиот карневал на светот – карневалот во Рио де Жанеиро, Бразил, беше одржан во изминатите денови. Галеријата содржи фотографии од карневали ширум светот, вклучувајќи фотографии од Бразил, Португалија, Унгарија, Боливија, Хаити, Шпанија, Италија и др.