Галерија: Новиот Kia Ceed пристигнува на британскиот пазар

Kia објави обемна галерија од фотографии на новиот модел во пресрет на почетокот на продажбата на овој модел во Европа. Новиот Ceed ќе се продава на британскиот пазар по цена од 18.295 фунти, што на пример е 1.845 фунти помалку од базичниот Ford Focus, но 980 фунти повеќе од почетната цена на Renault Megane.