Јапонски инженеринг, италијански дизајн: Nissan GT-R50

Nissan одбележува половина век од моделот GT-R, а Italdesign го прослави својот 50-ти роденден. За таа цел тие одлучиле да ги прослават своите јубилеи заедно, со специјална верзија на популарната "Годзила". Плод на оваа соработка е фантастичниот Nissan GT-R50 by Italdesign - јапонски спортски автомобил кој го задржал својот препознатлив изглед, а Италијанците го зачиниле со сопствена естетика.