Ова се најголемите кинески "клонови" на возила...

На приложеното видео се претставени 10 примери на кинески копии на возила, изложени на „Шангај Мотор Шоу 2017“. Законите за патентирање во Кина се премногу флексибилно, па можете да видите клонови на некои од најпознатите возила.