Вода до кров: Хјустон целосно парализиран по ураганот!

Американскиот претседател Доналд Трамп, кој денес ќе ги посети загрозените подрачја, ветил дека федералната влада на САД ќе му помогне на Тексас во долгото и тешко опоравување од историската олуја. Американските власти соопштиле дека шест смртни случаи е можно се поврзани со ураганот Харви, откако претходно навеле дека во олујата настрадале три лица.