Токму така го прават тоа Кинезите: Треба да се премести храм тежок 2.000 тони? Нема проблем!

Во Шангај, поради безбедносни причини, преместен е храм посветен на Буда, тежок 2.000 тони. Комплетната акција околу преместувањето на овој храм би требало да биде завршена до крајот на неделата. А откако ќе биде комплетно преместен, делот од просторот пред местото кадешто бил храмот, ќе биде зголемен за речиси 1.000 квадратни метри.