Изгледот неверојатно сличен, цената неверојатно различна: Ауди А3 или Голф? Што треба да купите?

Ауди А3 има 1,0-литарски ТФСИ мотор со 114 коњски сили. Голфот има 1,0-литарски бензински мотор со 84 коњски сили, но се очекува и верзија. Аудито има премиум ентериер кој не може да се најде кај Голфот. Разликата во цената е околу 3.000 фунти... Погледнете ги другите разлики меѓу овие два автомобила.