Фото посета на планината Фанџинг

Планината Фанџинг или Фанџингшан е дел од планинскиот венец Вулинг во југозападна Кина. Местото заштитено од страна на УНЕСКО како светско наследство, е дом на бројни будистички храмови – два од храмовите се сместени на двата врва поврзани со мост – Златниот Самит и Црвениот Облак, на висина од 7,664 метри.