Детална анализа на 360˚: Симулација на гласовите во пратенички мандати

Според анализата на 360˚, на претседателските нема победник, односно ниеден од кандидатите не го повтори успехот на партијата која ја претставуваат. Сепак, што би значеле овие бројки доколку стануваше збор за парламентарни, а не претседателски избори, можете да видите во видеото.