Создаден прототип на полициски робот што ги штити полицајците

Американскиот истражувачки институт SRI Internetional разви прототип на полициски робот кој би требало да ги заштити полицајците при запирањето на возачите. Во САД голем број полицајци страдаат токму додека стојат покрај запреното возило и проверуваат податоци за возилото и возачот.