Артисти ширум светот оддадоа чест за катедралата Нотр Дам по стравичниот пожар

На 15-ти април, околу 18:50 часот избувна пожар во париската катедрала Нотр Дам. Една од најпознатите историски знаменитости има големо значење за Парижаните и француската култура и е една од најпознатите градби во светот со над 13 милиони туристи годишно. За таа цел, артистите ширум светот ѝ оддадоа чест на катедралата преку илустрации – погледнете.