Мал, но голем автомобил

Точка

28/03/2020

20:19

2.818

Големина на фонт

а а а

Еве како четири лица може да се соберат во малиот електричен автомобил.

Wuling E5C е долг 2,9 метри и широк само 1,4 метри, додека висок е 1,6 метри. Јасно е дека станува збор за многу мал автомобил, чија внатрешност воопшто не е мала. 

Велат дека идејата за вакво нешто ја добиле од јапонските возила кои од надвор се многу мали, а внатре се огромни.

Wuling доставил и одреден број на фотографии кои ќе ни прикажат на кој начин четири лица може да се соберат во овој сите автомобил.

Тој има батерија од дури 13 kwh и неговата максимална брзина е 100 km/h и веројатно никогаш нема да го видиме надвор од град.
Спонзорирани линкови

Маркетинг