Точка ТВ: Десет помалку познати факти за човековото тело

Точка

29/06/2020

13:07

2.021

Големина на фонт

а а а

Човечкото тело има неверојатно комплексен состав, а и покрај тоа што науката со огромна брзина оди напред, научниците и натаму се изненадуваат со нови факти.

За нашето тело постојат низа занимливости, кои баш и не се познати во секојдневието. 

На пример, дали сте знаеле дека наутро сте повисоки отколку навечер? Или пак, дали сте занеле дека човековата коска е силна како гранит, во однос на издржување на тежината?

Во приложеното видео може да видите некои помалку познати факти за човековото тело.
Спонзорирани линкови

Маркетинг