Каде се одмораат птиците кога летаат преку океанот?

Некои припадници на птичјиот свет се способни за навистина величествени подвизи – од летање без мавтање со крилјата повеќе од пет часа до непрекинато летање повеќе од 10 месеци. Сепак, сето тоа време во воздухот може да го замори дури и најискусниот летач. Значи, каде одмораат птиците кога летаат преку океанот?