Вака изгледа коа Tesla Model 300 ќе забрза "до крај"

На германските автопати, "Model 300" на "Tesla" може да забрза до максимум, без притоа да прекрши некој од тамошните закони. Сепак, тоа не може да трае долго, со оглед на тоа дека батеријата ќе се потршо за кратко време. На интернет се појавило видео од ова возило, кое на германски автопат достигнува брзина од 225 km/h.