Ставила јајце во свилена марама: Погледнете како изгледна нејзината велигденска кошничка

Велигден е пред нашите врати и домаќинките смислуваат начини како најдобро да ги бојадисаат јајцата. Според традиционалните начини, можете да се послужите со стари свилени маици кои повеќе не ги користите, и да добиете вистински уметнички дела. За добивање на вакви јајца потребни ви се стари свилени марами или кравати кои ќе ги исечете на делови доволни да ги замотате. Можете да користите и други свилени ткаенини.