Напад на слободата на медиумите

"Al Jazeera Balkans" креирала спот по повод светскиот ден на слободата на медиумите. Според податоците, во последната деценија се убиени, затворени или исчезнати 3.088 новинари. Во спотот се прикажува денешната позиција на медиумите како заложници на системот и центрите на моќ.