Чернобил во серија и Чернобил во реалност

И покрај огромната популарност на серијата и големиот број на позитивни коментари, има и такви кои ја критикуваат. Критиките во главно доаѓаат од Русија, од каде велат дека вистината е превртена. На приложеното видео можете да ги видите реалните слики од Чернобил и тоа како се прикажани во серијата на HBO.