Кој е тука виновен?

Еден шофер сака да претекне камион, но од позади со голема брзина доаѓа друг автомобил. Шоферите се обидуваат да избегнат судир, едниот почнува да вози лево десно, другиот не успева да претекне, а од позади трето возило удира во џипот. Кој е тука виновен?