Атиџе: Очекувам да добиеме „Оскар“, се надевам дека и јас ќе прошетам на црвениот тепих

Документарецот „Медена земја“ го следи животот на Атиџе, скромна пчеларка од Македонија, кој зборува за се полошиот однос на современиот човек кон природата.Таа живее со својата мајка, спасува пчели и ја враќа рамнотежата во природата.