Десетици елетрични автомобили завршиле на отпад, а ова е причината

Во 2015-та година Индианаполис започнува со "carsharing" програма која предвидувала заедничко користење на електрични автомобили. Планот бил во конечната фаза да има 500 автомобили и 200 полначи. Сепак, интерес немало. Програмот го користеле 3.000 луѓе, а станува збор за град со 900.000 луѓе. По некое време проектот згаснал, а автомобилите завршиле на отпад.