Дали шиените маски штитат од зараза? Научниците симулирале кашлица и го следеле патот на капките

Научниците од универзитетот Флорида Атлантик ја проучувале ефикасноста на домашните маски во спречување на ширењето на коронавирусот - погледнете го видеото.