Необјаснив помор на птици во рускиот град познат по големата нуклеарна електрана...

Социјалните мрежи во Русија се преплавени со теории на заговор откако се појавија фотографии и видеа на кои може да се види голем број на угинати птици во градот Балаково на реката Волга.