Најактивниот вулкан во Индонезија проработи: Се исфрлаат облаци пепел и „река“ на лава поголема од километар

Најактивниот вулкан во Индонезија, Мерапи на островот Јава денеска повторно започна да исфрла облаци врела пареа и вжарена лава која низ падините се спушташе околу 1,500 метри.