Научниците откриваат како би изгледале диносаурусите денес доколку не изумреа

Како диносаурусите грабливци кои високо би еволуирале би изгледале денес? Можеби одамна би го поставиле знамето на Месечината, пишува „ScienceAlert“. Научниците кои ги проучуваат диносаурусите одамна расправаат за хипотетичкиот свет во којшто би владееле овие суштества.