Избричените глави на притворените за Вања се од безбедносни и психолошки причини, а не за да бидат „жигосани“

„Не се жигосани, туку одземено им е правото на избор“. Со овие зборови, директорот на истражниот затвор Скопје, Филип Андов, за „Слободен печат“ го објаснува вчерашниот начин на спроведување во суд на четворицата осомничени за грабнувањата и ликвидациите на 14-годишната Вања Ѓорчевска и 74 – годишниот Панче Жежовски.