Каква штета предизвика Ирма во Мајами (низ фотографии)

Како што ураганот Ирма, сега веќе тропска бура си замина од Флорида, сликите на пустошот започнале да се појавуваат. Додека огромната бура предизвикала огромна штета и каде без електрична енергија останале повеќе од 10 милиони жители, повеќето извештаи покажуваат дека Флорида го избегнала најлошото сценарио. Жителите сега веќе се враќаат во своите домови, прават проценка на штетата и започнуваат со обнова на истата.