Истанбул и Сингапур прогласени за најдосадните градови на светот

Како најзабавен град на врвот на листата се најде Чикаго, а после него следуваат Порто и Њујорк. Најважните фактори за изборот биле гастрономската и културната природа, љубезноста, среќата и чувството на задоволство.

Прочитај повеќе

Дого: Зад колоритниот дизајн на обувки и чанти стои поголема приказна и цел

Основан во Измир, во 2006 година, Дого е бренд кој десетина години креира уникатен дизајн и создава асортиман на повеќе од 5.000 оригинални дизајнерски модели на обувки, чанти, облека и аксесоари. Препознатливи по артистичниот изглед, овие креации се соодветни за сите љубители на шик-модата, без разлика на пол или возраст.