Апсолутен хит на интернет: Околу куќата ѝ направиле автопат, но таа и натаму одбива да ја продаде

Точка

10/08/2020

14:08

5.219

Големина на фонт

а а а

Куќа со големина од 40 метри квадратни како да стои "во дупка" насред автопат со четири ленти.

Сопственичката не сака да се пресели бидејќи државата не ѝ понудила адекватна локација. 

"Знам кои се последиците и не ми пречи што мислат другите за мене. Мислите дека ова окружение е лошо, но јас чувствувам дека е тивко и комфорно", тврди сопственичката.

Од кинеската влада наводно барала четири станови, а тие прифатиле да и дадат два.

Ѝ нуделе и заменско сместување во близина на градската мртовечница, што било уште една причина зошто не се преселила.

Властите уште во 2010-та година ѝ ја оградиле куќата за да ја урнат и да изградат мост. Меѓутоа, госпоѓа Лианг е единствата од 47 домаќинства и седум компании која и натаму живее таму.

Властите тврдат дека ѝ нуделе и пари, но дека одбила се што и било понудено.

Тогаш инженерите направиле нов мост, која ја заобиколува куќата.

Државата продолжува да преговара со госпоѓа Лианг, која не се откажува од своите барања.Спонзорирани линкови

Маркетинг