Украинците уништија едно од највредните руски возила, голема грешка на Русите

Украински дрон собори возило Р-416ГМ северно од руско-украинската граница. За разлика од многу западни војски, руската војска не може секогаш да смета на пристап до сателити за комуникација на долги растојанија. Затоа Русите многу се потпираат на алтернативи: радиоприемници на земја, чии сигнали отскокнуваат од тропосферата.