Османи издал наредба на Ејупи уште денеска да ѝ се изготви дипломатски пасош

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи, потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, дел од медиумите повикувајќи се на дипломатски извори, пренесуваат и дека Османи издал наредба веднаш, уште денеска, на Ејупи да ѝ биде изготвен дипломатски пасош, нешто за што вообичаено се потребни најмалку 15 дена.