Освалдо се врати на теренот после четири години и за „влакно“ не постигна епски гол за најавните шпици

Даниел Освалдо беше надвор од фудбалските терени речиси четири години поради тоа што одлучи да направи пауза и да се впушти во рокерските води, а судбината посака своето враќање на зелениот терен да го има токму против еден од најлутите ривали во кариерата. Освалдо имаше фасцинантен обид за лоб од повеќе од 30 метри, а само сантиметри го делеа од епски погодок кој ќе се прераскажуваше во Аргентина со години….