Балканскиот бенд „Дубиоза Колектив“ го крена на нозе Советот на Европа

Светскиот форум за демократија, кој се одржа во Советот на Европа во Стразбур, беше сосема необичен затоа што имаше музички настап од- ни повеќе, ни помалку – Дубиоза колектив. Европските бирократи чесно танцуваа, а на музиката се забавувала и актуелната генерална секретарка Марија Пејчиновиќ Буриќ, пишува Јутарни Лист.