Дебитираше новиот „BMW X2“ – за прв пат во електрична верзија

Глобалната премиер на овој автомобил ќе се случи на саемот за автомобили „Japan Mobility Show“ во Токио, кој почнува на 26-ти октомври. Како што е најавено минатата седмица, „BMW“ во значајна мерка го променил дизајнот на надворешноста на овој кросовер во однос на актуелната прва генерација.