Шефот на „Mercedes“ ги покажа можностите на електричната „G-Class“

Германскиот производител „Mercedes“ ја претстави „G-Class“ кон крајот на 1970-тите, при што култниот теренец не претрпе големо дотерување до раните 1990-ти. Сегашната генерација на моделот излезе дури во 2018-та година, во 2024-та година доаѓа нова голема трансформација на овој автомобил.