Новото истражување покажува: Еден машки атрибут привлекува 80 отсто од жените

Супермен

13/01/2021

13:29

6.160

Големина на фонт

а а а

Научниците дале научно објаснување, тврдејќи дека силно изразената вилица потсвесно им сугерира на жените дека и самиот маж е силен.

Се утврдило дека мажите со одредени телесни карактеристики имаат предност, но и дека оние со малку „подебел“ паричник исто така добро проаѓаат. Исто така, оние кои тренираат, оние кои се вредни и љубители на животни се привлечни во очите на жените. 

Меѓутоа, сега повторно се враќаме на физичките атрибути и на една одлика која ги привлекува речиси сите жени.


Едно истражување спроведено во Германија се занимавало со човечката привлечност и машките и женските карактеристики. Истражувачите сакале да проверат што е тоа што неверојатно ги привлекува жените кај мажите и дошле до заклучок кој многумина не го очекувале.

Утврдено е дека 80 отсто од жените се заљубуваат во мажи кои имаат силна, широка и истакната линија на вилицата. Мажите кои имаат поостра брада им делуваат многу попривлечно на жените.


Научниците дале научно објаснување, тврдејќи дека силно изразената вилица потсвесно им сугерира на жените дека и самиот маж е силен, згоден и зрел и може да ги штити и внимава на нив.

Мажите кои имаат поблаги црти на лицето и послаба брада оставаат впечаток на слаб маж кој е плашлив и несигурен во себе.


Спонзорирани линкови

Маркетинг
назад до tocka.com.mk