Нешто сосема поинакво: Infiniti Prototype 9 Concept

Nissan и Infiniti одлучија да направат еден спој на модерното и класичното, па така го претставија концептот Prototype 9 Concept кој што е инспириран од тркачките автомобили од четириесетите години од минатиот век, но сепак располага со технологија од најмодерната доба.