Поплави, скршени дрвја, пустош: Погледнете што остана по ударот од Флоренс

Најмалку петнаесет лица, вклучувајќи мајка и бебе, загинале во ударот на ураганот Флоренс кој во текот на вчерашниот ден ослабна на ниво на тропска бура. Источниот брег на САД сега стравува од поплави поради обилните врнежи.