Овој дрон би можел да биде иднината за спасување на човечки животи

Дронот на видеото што следува моментално се тестира на Џонс Хопкинс Универзитетот (Johns Hopkins University), каде се надеваат би можел многу да помогне во спасување на голем број човечки животи, посебно во тешко достапни подрачја погодени од природни катастрофи.